30 november 2023, 09:30 Moldovan reality views 1277
Ministerul rus de Externe: Decizia Moldovei de a se alătura sancțiunilor UE nu va rămîne fără răspuns
30 november 2023, 09:30 Moldovan reality views 1277

Ministerul rus de Externe: Decizia Moldovei de a se alătura sancțiunilor UE nu va rămîne fără răspuns

Ministerul rus de Externe consideră că decizia Republicii Moldova de a se alătura sancțiunilor antirusești ale UE este o mișcare ostilă.

Despre acest lucru a anunțat reprezentantul oficial al ministerului, Maria Zaharova.

"Considerăm acest lucru (decizia privind sancțiunile) drept un alt pas ostil, care are ca scop distrugerea relațiilor ruso-moldovenești. Nu ar trebui să existe nicio îndoială că nu va rămîne fără un răspuns din partea noastră", a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

În opinia reprezentantului ministerului, Chișinăul escaladează retorica antirusească pentru "a se reabilita în fața Bruxelles-ului pentru alegerile locale pierdute".

Maria Zaharova a atras atenția și asupra cuvintelor președintelui Moldovei, Maia Sandu, care a calificat Rusia drept o amenințare pentru republică.

Purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe a declarat că Rusia "nu reprezintă o amenințare nici pentru statul moldovean, nici pentru poporul moldovean prietenos". "Din fericire, cetățenii Moldovei își cunosc bine istoria și vor să-și păstreze identitatea, cultura și limba. Ei țin minte și care este rolul istoric al Rusiei în păstrarea și dezvoltarea statalității moldovenești, motiv pentru care sîntem convinși de inutilitatea oricăror încercări de a șterge codul cultural și etnic al poporului moldovean și de a rupe legăturile de secole ale acestuia cu Rusia", a adăugat Maria Zaharova.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.