20 november 2023, 14:00 Moldovan reality views 1048
Femeile ucrainene care au născut în Moldova pot primi ajutor financiar
20 november 2023, 14:00 Moldovan reality views 1048

Femeile ucrainene care au născut în Moldova pot primi ajutor financiar

Femeile refugiate din Ucraina care au născut sau intenționează să nască în Republica Moldova au dreptul la o indemnizație unică în valoare de 10.932 de lei, precum și la un ajutor de o mie de lei lunar pentru primii doi ani de la nașterea copilului.

Acest proiect este implementat de Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova în parteneriat cu sprijinul financiar al UNICEF în Moldova.

Pentru a solicita acest beneficiu, este necesar să vă adresați la Oficiul Teritorial de Asigurări Sociale de la locul de reședință sau să completați formularul de cerere în format electronic pe site-ul oficial al Oficiului.

Lista subdiviziunilor Oficiilor Teritoriale de Asigurări Sociale din Moldova poate fi găsită și pe site-ul oficial.

Pentru a depune o cerere veți avea nevoie de pașaportul dumneavoastră, certificatul de naștere al copilului și un document care să confirme statutul dumneavoastră legal în Moldova - protecție temporară, permis de ședere etc.

Puteți adresa întrebări la numărul de telefon: 022 257 777.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1791
Populația:
6861 locuitori

Chirsova este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chirsova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Comrat și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 6861 de oameni. Satul Chirsova a fost menționat documentar în anul 1791.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.