20 noiembrie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 846
Femeile ucrainene care au născut în Moldova pot primi ajutor financiar
20 noiembrie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 846

Femeile ucrainene care au născut în Moldova pot primi ajutor financiar

Femeile refugiate din Ucraina care au născut sau intenționează să nască în Republica Moldova au dreptul la o indemnizație unică în valoare de 10.932 de lei, precum și la un ajutor de o mie de lei lunar pentru primii doi ani de la nașterea copilului.

Acest proiect este implementat de Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova în parteneriat cu sprijinul financiar al UNICEF în Moldova.

Pentru a solicita acest beneficiu, este necesar să vă adresați la Oficiul Teritorial de Asigurări Sociale de la locul de reședință sau să completați formularul de cerere în format electronic pe site-ul oficial al Oficiului.

Lista subdiviziunilor Oficiilor Teritoriale de Asigurări Sociale din Moldova poate fi găsită și pe site-ul oficial.

Pentru a depune o cerere veți avea nevoie de pașaportul dumneavoastră, certificatul de naștere al copilului și un document care să confirme statutul dumneavoastră legal în Moldova - protecție temporară, permis de ședere etc.

Puteți adresa întrebări la numărul de telefon: 022 257 777.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1712 locuitori

Baccealia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baccealia și Tricolici. Localitatea se află la distanța de 14 km de oraşul Căuşeni şi la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1712 oameni. Satul Baccealia a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.