11 september 2023, 12:00 Moldovan reality views 1219
Fermierii anunță începerea unor proteste masive
11 september 2023, 12:00 Moldovan reality views 1219

Fermierii anunță începerea unor proteste masive

Consiliul Asociației Forța Fermierilor împreună cu conducerea Federației Naționale a Fermierilor a decis organizarea, începînd cu 21 noiembrie 2023, unor proteste masive al agricultorilor cu tehnica agricolă.

Potrivit fermierior, decizia a fost luată imediat după ședința scurtă la prim-ministru, care potrivit reprezentanților asociației nu s-a soldat cu nici un rezultat concret.

”Foarte mulți fermieri sînt disperați, întrucăt s-a început campania amplă de presiune din partea creditorilor. Sute de agricultori rămîn fără tehnica și terenuri agricole și chiar fără locuințele. Doar în raionul Cantemir în ultimele săptămîni au fost inițiate procesele de insolvabilitate în raport de peste 10 agricultori. Decurge procesul masiv de falimentare a fermierilor micro, mici și mijlocii, iar beneficiarii reali ai distrugerii producătorilor agricoli de la sate sînt cîteva holdinguri transnaționali. Noi nu odată am avertizat guvernare și societate despre acest risc și nu odată am venit cu soluții imediate de salvare. Atragem atenție că chiar dacă solicităm asistența partenerilor externi pentru sprijinul financiar al sectorului agrar, soluțiile noastre prevăd și rezolvarea urgentă a problemei fără majorarea esențială a alocațiilor din bugetul de stat.

În situația cînd cuțitul a ajuns la os, iar autoritățile abilitate nu reacționează la multiple solicitări ale fermierilor sau acționează extrem de tardiv, nu avem alt mijloc legal de apărare a drepturilor producătorilor agricoli micro, mici și mijlocii, decăt un protest național”, se arată într-o notă de presă.

Source: noi.md

Keywords:

fermieri , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1224 locuitori

Vulcăneşti este un sat din cadrul comunei Cioreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1224 de locuitori. Satul Vulcănești a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.