13 october 2023, 12:00 Moldovan reality views 1554
Ostalep, despre dubla cetățenie a unor demnitari:
13 october 2023, 12:00 Moldovan reality views 1554

Ostalep, despre dubla cetățenie a unor demnitari: "Poate fi loialitate dublă sau triplă?"

Deținerea dublei cetățenii de către demnitarii de stat din Moldova rămîne a fi un fenomen de neînțeles, care ridică mari semne de întrebare, consideră Valeriu Ostalep, expert în securitate.

"Poate fi loialitate dublă sau triplă? - Eu am mari dubii!", a declarat Ostalep în timpul unei emisiuni la Cinema 1, analizînd fenomenul dublei cetățenii, în cazul unor oficiali de stat.

"Noi, în 2014, am avut deja "istorii de succes" și cînd am primit o gaură în bugetul moldovenesc, tot sub sfaturile lor, mai mult de un miliard , au dispărut toți - și UE, și consilierii.

Nicu Popescu unde era cînd s-a furat miliardul? Consilier al prim-ministrului. Dar Alaiba unde era? - În aparatul Guvernului, a făcut o pauză de doi ani și a iar a revenit, iar ne învață minte. Acuși o să ne ridice datoria la 15 miliarde și iar va pleca.

Popescu ce trăiește în Moldova sau va trăi vreodată? El trăiește în Franța și nu are de gînd să trăiască în Moldova. Face politică externă adică a R.Moldova. A cui? Eu, de exemplu, am un singur pașaport și eu nu am ministrul meu de externe, ca și cetățean. Nu am un ministru care să reprezinte interesele noastre, interesele celor cu un singur pașaport, și nu trei, și trei loialități", a relatat Ostalep.

Valeriu Ostalep mai afirmă că practica dublei cetățenii în rîndul demnitarilor publici nu este permisă în țări precum România, Rusia sau Ucraina, spre deosebire de R.Moldova.

"Poate fi loialitate dublă sau triplă? Eu am mari dubii! Pentru mine asta e de neînțeles. Cum poți tu să juri credință la trei state care sînt, de exemplu, în contradicție: cetățean al României, al Rusiei și al Ucrainei? Tu de care ești? Dar în condițiile R.Moldova, nu știu de ce - se poate, și încă noi trebuie să avem încredere în ei, pe noi ne învață minte, ne aburesc cu toate chestiile astea", a menționat expertul.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
1883 locuitori

Iezărenii Vechi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iezărenii Vechi și Iezărenii Noi. Satul Iezărenii Vechi este situat la distanța de 12 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Iezărenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1523.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.