14 september 2023, 16:00 Moldovan reality views 1210
Nicolae Pascaru:
14 september 2023, 16:00 Moldovan reality views 1210

Nicolae Pascaru: "Alegerile locale vor avea loc în condiții foarte dificile"

Alegerile locale din Republica Moldova din acest an se vor desfășura în condiții foarte dificile pentru candidați și partide.

Este vorba despre un cîmp permisiv excesiv de limitat pentru aceștia, deoarece Comisia Electorală Centrală a înaintat măsuri foarte dure pentru candidați și partide la alegerile locale, iar campania electorală în sine va fi foarte greu de desfășurat în condițiile restricțiilor în vigoare stabilite în perioada stării de urgență din țară.

O astfel de opinie a exprimat fostul deputat al Parlamentului Republicii Moldova, politologul, președintele organizației "Voievod", Nicolae Pascaru, comentînd perioada care a început în țară de înaintare a candidaților la alegerile locale generale, relatează Noi.md

"Acest lucru are legătură cu activitatea publică la televiziune, are legătură cu discursurile privind prezentarea programului lor electoral. În principiu, este foarte greu de organizat alegeri în perioada stării de urgență. Fiecare partid, fiecare candidat care merge la alegerile locale trebuie să se implice în procesul electoral, să organizeze întîlniri, să adune membri în partidul lor, să organizeze evenimente publice, dar, pe de altă parte, în prezent acest lucru este limitat de starea de urgență din Republica Moldova", a spus Nicolae Pascaru.

"Cred că acest lucru a fost făcut intenționat pentru a limita aparițiile publice ale candidaților la alegerile locale. Și cred că acestea sînt acțiuni antidemocratice, pentru ca oamenii să nu-și poată exprima poziția în dezbaterile politice. Faptul că licențele multor posturi de televiziune încă sînt suspendate, din nou, poate fi o mare problemă, deoarece alegătorul nu va putea primi informații despre întreaga campanie electorală a candidaților la alegerile locale", a subliniat Nicolae Pascaru.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
493 locuitori

Troiţa Nouă este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Satul Troiţa Nouă a fost menționat documentar în anul 1767.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.