08 september 2023, 14:00 Moldovan reality views 1823
Opinie:
08 september 2023, 14:00 Moldovan reality views 1823

Opinie: "Întreprinderile strategice ale Moldovei nu pot fi cedate sectorului privat"

Liderul Partidului Socialiștilor de opoziție din Moldova, fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, s-a pronunțat împotriva privatizării marilor întreprinderi de infrastructură, discutate în Guvern.

"Sunt absolut convins că în domeniile strategice statul trebuie să fie proprietar. Mă refer și la energia electrică, și la gazele naturale și la căile ferate din Moldova și la Aeroportul Internațional Chișinău, și la Moldtelecom. Sunt domenii strategice care nu pot fi cedate sectorului privat. Sunt sigur că și majoritatea concetățenilor noștri cred așa", a spus Igor Dodon într-un interviu video publicat pe canalul Telegram.

Anterior, Guvernul Moldovei a anunțat pregătirea pentru privatizarea a companiei Furnizarea Energiei Electrice Nord și RED Nord, care furnizează energie electrică în regiunile nordice ale țării. În plus, în viitor nu este exclusă o nouă concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
4474 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hristoforovca și Pîrliţa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4474 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.