08 april 2023, 15:00 Moldovan reality views 1112
Cum se va calcula sporul salarial pentru implementarea cerințelor de aderare la UE
08 april 2023, 15:00 Moldovan reality views 1112

Cum se va calcula sporul salarial pentru implementarea cerințelor de aderare la UE

Funcționarii care realizează activități pentru implementarea cerințelor de aderare la Uniunea Europeană vor beneficia de un spor salarial. Regulamentul pentru stabilirea acestuia a fost publicat pentru consultări.

De sporul UE pot beneficia persoanele cu funcţii de demnitate publică, cu excepția conducătorilor autorităţilor publice autonome/independente, persoanele care ocupă funcţii din cabinetul persoanelor cu funcţii de demnitate publică, funcţionarii publici, inclusiv cei cu statut special din cadrul subdiviziunilor structurale care realizează funcțiile de bază ale autorității publice, cu excepţia personalului responsabil de deservirea tehnică a autorității publice. Lista autorităților publice, sarcinile prioritare în contextul implementării cerințelor de aderare la Uniunea Europeană și numărul maxim al salariaților care pot beneficia de sporul UE se stabilește semestrial, în funcție de volumul și complexitatea sarcinilor prioritare planificate, prin intermediul Dispoziției Guvernului, în baza deciziei Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană, notează Noi.md cur eferire la bizlaw.

Suportul va fi acordat în baza fişelor de evaluare trimestriale privind realizarea sarcinilor stabilite. Trimestrial, pînă în data de 5 a lunii imediat următoare perioadei de raportare, fiecare persoană desemnată întocmeşte fişa de evaluare privind realizarea sarcinilor prioritare stabilite în contextul implementării cerinţelor de aderare la Uniunea Europeană.

Fişa de evaluare trimestrială va fi prezentată spre coordonare conducătorului direct/conducătorului ierarhic superior, iar ulterior conducătorului autorităţii publice spre aprobare. În cazul funcţionarilor publici de conducere de nivel superior, persoanelor de demnitate publică, consilierilor responsabili de integrarea europeană, fişele de evaluare trimestrială vor fi aprobate de către conducătorul autorităţii publice, iar în cazul conducătorilor autorităţilor publice centrale şi autorităţilor din subordinea Guvernului, fişele de evaluare trimestrială vor fi aprobate de către Prim-ministru.

Evaluarea activităţii personalului desemnat va fi efectuată de către conducătorul direct/conducătorul ierarhic superior, în baza fişelor de evaluare trimestrială privind sarcinile prioritare realizate de persoana desemnată în contextul implementării cerinţelor de aderare la Uniunea Europeană. Fiecare sarcină individuală raportată de persoana desemnată este evaluată în funcţie de nivelul de realizare cu punctajul de la 0 la 4 ținînd cont de sarcinile nerealizate și respectiv realizate integral. În baza punctajului final calculat din suma mediilor aritmetice obţinute la evaluarea îndeplinirii sarcinilor individuale va fi stabilită valoarea sporului UE.

Mărimea maximă a sporului UE nu poate depăşi 50% din salariul de bază stabilit conform prevederilor Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar pentru luna raportată. În cazul în care pe parcursul perioadei de gestiune salariatul a deţinut diferite funcţii și/sau i s-a modificat treapta de salarizare, sporul UE se calculează proporţional timpului efectiv lucrat în fiecare funcţie și/sau treaptă de salarizare.

Valoarea sporului va fi stabilită în conformitate cu punctajul obţinut în procesul de evaluare trimestrială, după cum urmează:

  • punctajul mediu între 4 şi 3,5: de la 35% pînă la 50% din salariul de bază;
  • punctajul mediu între 3,5 şi 2: de la 15% pînă la 35% din salariul de bază;
  • punctajul mediu între 2 şi 1: de la 10% pînă la 15% din salariul de bază.
  • Funcționarii care la evaluare vor obţine un punctaj mediu mai mic de unu nu vor beneficia de spor.

Source: noi.md

Keywords:

salariu , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1009 locuitori

Ţipleteşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 47 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Țipletești a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.