15 may 2023, 16:00 Moldovan reality views 948
Ostalep: ”Oamenii sînt în drept să decidă singuri care este adevărul lor”
15 may 2023, 16:00 Moldovan reality views 948

Ostalep: ”Oamenii sînt în drept să decidă singuri care este adevărul lor”

Oamenii singuri sînt în stare să creadă în adevărul lor și nu guvenranții sînt cei care ar trebui să pună ștampile familiilor a căror rude au luptat pe front.

Această opinie a fost exprimată de politologul, analistul, directorul Institutului de Diplomatice, Studii Politice și Afaceri de Securitate, expertul în securitate, fostul viceministru de Externe Valeriu Ostalep.

”Noi am avut 20 de mii de oameni care au fost înrolați în armata română în anul 39 și 40. Ei erau tineri care nu și-au ales viața, ei au ajuns peste doi ani pe un alt front. Cine sînt eu ca să îi judec acum și să cataloghez acești oameni și familiile lor într-un fel s-au altul și să le pun o diagnoză. Cine sînt copii de astăzi care se află la guvenarea Republicii Moldova care își permit să pună ștampile și să ne învețe ce a fost în acei ani și să ne spună ce avem noi astăzi Ziua Victoriei sau Ziua Europei”, a declarat Ostalep în cadrul unei emisiuni televizate.

Totodată acesta a menționat că oamenii sînt în drept singuri să decidă pentru dînșii care adevăr le este mai aproape.

”Acesta este un joc copilăresc, foarte imatur îndreptat spre divizarea poporului nostru și sustragerea atenție de la lucruri importante. Omul care e cultură, care citește cărți, care se dezvoltă, nu are nevoie de isterie și nici de Maia Sandu sau de Grosu care să îi spună ce principii trebuie să adopte și care este adevărul suprem. Guvernanții sînt puși acolo și plătiți cu totul pentru altceva, iar faptul că ei nu sînt în stare să realizeze ce ceea ce au de făcut este deja un lucru demonstrat. Repet, prin acțiunile sale ei încearcă să sustragă atenția de la lucruile cu adevărat importante”, a mai adăugat analistul politic.

Potrivit lui Ostalep, atîta timp cînt moldovenii vor alege la conducerea țării oameni care divizează societate, atîta timp lucrurile vor merge prost în țară.

”Atît timp cînt noi o să alegem așa clasă de politicieni, necalitativi, atît timp cît în campaniile electorale care se apropie noi nu o să punem întrebări despre probleme cu adevărat importante din țară și vom alege politicieni care divizează societatea, atîta timp lucrurile nu se vor schimba. Actuala guvernare este lider în excluderea porțiunilor întregi de oameni din societatea noastră. Ei au făcut un mic cerculeț de aleși, iar restul pentur ei nu există. Cei care nu îmbrățișează ideile lor sînt toți agenți străini”, a menționat Ostalep.

Source: noi.md

Keywords:

Valeriu Ostalep

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.