19 april 2023, 11:00 Moldovan reality views 1345
Valerii Ostalep:
19 april 2023, 11:00 Moldovan reality views 1345

Valerii Ostalep: "Permite starea de urgență organizarea unor astfel de evenimente?"

Stare de urgență declarată în Moldova interzice organizarea în țară a demonstrațiilor publice și altor acțiuni în masă.

Astfel, Adunarea Națională "Moldova Europeană" convocată de președintele țării, care va avea loc pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale, va însemna o încălcare a legii. Această opinie a fost exprimată de politologul, analistul, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, expertul în securitate, fostul viceministru al Afacerilor Externe, Valerii Ostalep. El a reamintit că Parlamentul a adoptat în februarie 2022 decizia privind introducerea stării de urgență indicînd în ea că în această perioadă sînt interzise demonstrațiile publice și alte acțiuni în masă.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că în ultimii 10 ani au mai existat încercări de a organiza astfel de mari Adunări Naționale în Moldova.

"Filat a făcut acest lucru, Dodon a încercat, a făcut acest lucru și Partidul Democrat, dar totul s-a terminat nu prea bine pentru populație, oameni și pentru înșiși organizatorii-politicieni", a amintit Valerii Ostalep.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.