04 may 2023, 11:00 Moldovan reality views 1700
Centrul Provizoriu din Fălești își stopează activitatea
04 may 2023, 11:00 Moldovan reality views 1700

Centrul Provizoriu din Fălești își stopează activitatea

Centrul provizoriu de gestionare a situației de criză în cazul afluxului sporit de străini Pîrlița Fălești își sistează activitatea.

Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Activitatea Centrului provizoriu va fi încetată, dar își va putea relua misiunea în orice moment în caz de necesitate sau aflux sporit de persoane care pleacă din calea războiului din Ucraina.

Tabăra destinată refugiaților și-a început activitatea pe 18 martie 2022 fiind amplasată pe o suprafață de 1,2 ha de teren în apropierea localității Pîrlița, raionul Fălești. Aceasta a activat neîntrerupt fiind complet funcțională. Capacitatea de adăpostire în centrul provizoriu a cuprins 45 de corturi în care concomitent puteau să se afle peste 500 de oameni, fiind absolut operațională.

Source: noi.md

Keywords:

Făleşti , refugiați

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.