05 aprilie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1437
Centrul Provizoriu din Fălești își stopează activitatea
05 aprilie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1437

Centrul Provizoriu din Fălești își stopează activitatea

Centrul provizoriu de gestionare a situației de criză în cazul afluxului sporit de străini Pîrlița Fălești își sistează activitatea.

Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Activitatea Centrului provizoriu va fi încetată, dar își va putea relua misiunea în orice moment în caz de necesitate sau aflux sporit de persoane care pleacă din calea războiului din Ucraina.

Tabăra destinată refugiaților și-a început activitatea pe 18 martie 2022 fiind amplasată pe o suprafață de 1,2 ha de teren în apropierea localității Pîrlița, raionul Fălești. Aceasta a activat neîntrerupt fiind complet funcțională. Capacitatea de adăpostire în centrul provizoriu a cuprins 45 de corturi în care concomitent puteau să se afle peste 500 de oameni, fiind absolut operațională.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Făleşti , refugiați

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.