25 february 2023, 09:30 Moldovan reality views 1616
MAEIE dezminte informația privind pretinsele provocări din Transnistria
25 february 2023, 09:30 Moldovan reality views 1616

MAEIE dezminte informația privind pretinsele provocări din Transnistria

Mesajele lansate în ultimele zile în spațiul public de către autoritățile Federației Ruse privind presupusele provocări din partea forțelor armate ucrainene pe segmentul central (transnistrean) al frontierei de stat a Republicii Moldova cu Ucraina nu corespund adevărului.

Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, citat de Noi.md

Autoritățile Republicii Moldova au calificat aceste declarații drept nefondate, "făcute cu scopul de manipulare a opiniei publice și precizează că situația de securitate în regiune este stabilă.

“Reiterăm poziția autorităților moldovenești privind reglementarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute internațional. În acest context considerăm drept provocatoare declarația de astăzi a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și reiterăm necesitatea retragerii necondiționate și transparente a forțelor militare ruse și stocurilor de muniții din Cobasna de pe teritoriul Republicii Moldova”, menționează sursa.

Astăzi și Ministerul Apărării al Republicii Moldova a anunțat că nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului.

Asta după ce Ministerul Apărării al Federației Ruse a spus că a detectat acumulări semnificative de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea frontierei Ucrainei cu regiunea transnistreană, desfășurarea artileriei în poziții de tragere, precum și o creștere fără precedent a zborurilor de aeronave fără pilot ale Forțelor Armate ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei.

Source: noi.md

Keywords:

MAEIE , Transnistria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1084 locuitori

Chircăieştii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baurci și Chircăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 46 km de orașul Căușeni și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1084 de oameni. Satul Chircăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.