02 january 2023, 09:30 Moldovan reality views 1855
Vitali Șinkari: „Nu vom accepta niciodată astfel de lucruri precum LGBT”
02 january 2023, 09:30 Moldovan reality views 1855

Vitali Șinkari: „Nu vom accepta niciodată astfel de lucruri precum LGBT”

În Liceul Chișinău Liviu Deleanu, directorul Alla Gherman le trimite părinților formulare de înscriere pentru o excursie într-o tabără de vară, în care sînt introduse noțiunile de „Părintele 1” și „Părintele 2”, în loc de „Mamă” și „Tată”.

Și asta într-o țară creștină, ortodoxă? Comentariul lui Vitali Șinkari, protopop, cleric al Bisericii Sf. Gheorghe din Chișinău, relatează enews.

„Va fi un pic dur, dar nu pot spune altfel. Noi vom avea aderarea la Uniunea Europeană prin anus. Aparent, aceasta este condiția principală a Occidentului. Și de dragul acestei valori, vor pune presiune asupra noastră. Vor începe cu minți tinere, cu copii. Prin urmare, sînt categoric împotriva oricăror sindicate, asociații. La urma urmei, sîntem un stat creștin, ortodox, cu propriile noastre tradiții și concepte statornicite”.

Preotul amintește că țara noastră își are propriile valori tradiționale.

„Trebuie să acționăm dintr-o poziție corectă, civilizată. Să ne adunăm în familii, cu copiii, să vorbim despre dragostea adevărată și să explicăm că doar așa un bărbat și o femeie își creează o familie și dau naștere copiilor. Și acești oameni care ies în stradă și își demonstrează valorile, să nu o facă public. Copiii noștri nu ar trebui să vadă una ca asta”.

Deci, ce e de făcut? Ce se poate opune acestei mișcări?

Source: noi.md

Keywords:

Vitalie Șincari , LGBT

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
19 locuitori

Şestaci este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea Șestaci se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.