|
Cîți părinți au semnat petiția privind interzicerea campaniei „Copiii LGBT în școala ta”
Aproape 4000 de părinți din Moldova au semnat o adresare colectivă în care își exprimă marea îngrijorare față de informațiile apărute privind lansarea campaniei "Copiii LGBT în școala ta" și au declarat un boicot deschis al tuturor inițiativelor de promovare a LGBT în școli, relatează Noi.md.
În special, ei au numit inacceptabilă înnobilarea principiilor promovate de așa-numita comunitate LGBT, al cărei scop final este desfrînarea minorilor și, ca urmare, normalizarea relațiilor netradiționale în societate.
În petiție se amintește că, potrivit Convenției cu privire la Drepturile Copilului, aprobată de Adunarea Generală a ONU la 20 noiembrie 1989, la care Republica Moldova a aderat la 20 decembrie 1990, art. 2: "Statele părți se angajează să respecte și să garanteze drepturile stabilite în prezenta Convenție tuturor copiilor din jurisdicția lor, indiferent de rasă, culoare, sex, limbă, religie, opinie politică sau altă opinie, de naționalitate, apartenență etnică sau originea socială, de situația materială, incapacitatea fizică, de statutul la naștere sau de statutul dobîndit al copilului ori al părinților sau al reprezentanților legali ai acestuia”.
"Adică obiectivul "nobil" de promovare a acestei campanii, declarat de Centrul pentru Protecția Drepturilor comunității LGBT, care ar consta în prevenirea discriminării copiilor LGBT, a fost pe deplin garantat în republica noastră prin prevederile Convenției timp de 32 de ani. Acest fapt confirmă în mod clar existența unei propagande ascunse a acestei culturi "specifice" în rîndul elevilor, a căror dezvoltare și psihic pot fi influențate prin orientarea în direcția "corectă" fără costuri umane și financiare deosebite", se spune în petiție.
Avînd în vedere toate cele sus menționate și luînd în considerare amploarea posibilă a campaniei desfășurate, finanțată activ din exterior, părinții își exprimă dezacordul absolut față de prezența copiilor lor la lecțiile care promovează valorile netradiționale care contravin fundamentelor familiale și sociale ale unei societăți civilizate, precum și canoanelor ortodoxe.
În același timp, aceștia au anunțat că orice influență asupra copilului în scopul convingerii și/sau constrîngerii de a participa la astfel de lecții de către personalul liceului sau persoane terțe va fi considerată de părinți drept o amenințare directă la adresa sănătății psihologice și va presupune adresarea către autoritățile competente.
Părinții care au semnat petiția au cerut administrației tuturor instituțiilor de învățămînt să nu participe la campanii dubioase împotriva dezvoltării normale a copiilor lor. La rîndul lor, ei au anunțat despre boicotarea deschisă a tuturor inițiativelor legate de propaganda LGBT în școli și, dacă va fi necesar, vor face un apel colectiv către structurile superioare.
Source:
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
- О нем веками ничего не знали: ученые нашли в Мексике город, основанный 2000 лет назад
- Школьники строят дома для котов (+Видео)
- Не пейте чай в пакетиках
- Дольмен в переводе с бретонского языка - каменный стол
- Очищение кишечника и омоложение всего организма льняной мукой. Потрясающий результат!
- Самая крупная афера человечества: вода в бутылках
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1429
- Populația:
- 932 locuitori
Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.
Comments
(0)