19 may 2013, 11:53 Moldovan reality views 6222
19 may 2013, 11:53 Moldovan reality views 6222

Studenții din Hînceşti – cîştigători ai Concursului "Cel mai bun elev inovator"



Vadim Crucirescu, Vasile Bacalim, Sergiu Pasat şi Parascovia Mocanu, studenți ai Colegiului de Construcţii din Hînceşti, au devenit cîştigători ai Concursului Naţional "Cel mai bun elev inovator", ediţia a VI-a. Decernarea premiilor a avut loc astăzi la Academia de Ştiinţe a Moldovei, comunică MOLDPRES.

Cei patru adolescenţi au participat la competiţie cu lucrarea "Procedeu de armare a elementelor din zidărie şi instrument pentru executare"

Pe locul II la acest concurs s-au plasat Natalia Batovski de la Bălţi, pentru invenţia "Fizica în poveşti". Totodată, locul II a fost oferit şi Veronicăi Sofroni din Chişinău, pentru lucrarea "Aditiv pentru furaje "Micorm", produs al bioconversiei deşeurilor industriei ciupercilor"

Locul III a revenit Dumitriţei Spînu şi Anei Şleahtiţchi de la Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, pentru că au inventat lapte demachiant şi şampon solid din produse naturale. Pe locul III s-a clasat şi Dorin Prisăcaru din Chişcăreni, Sîngerei, pentru o lucrare privind biogazul.

Pentru locul I s-au oferit trei mii de lei, pentru locul II - două mii de lei, iar pentru locul III - o mie de lei. Totodată, au fost oferite opt premii speciale a cîte 500 de lei. Ceilalţi elevi participanţi, care nu au fost premiaţi, au primit din partea AŞM cîte 100 de lei.

Concursul a reunit 155 de elevi din toată republica.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1065 locuitori

Nucăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Nucăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1065 de oameni. Satul Nucăreni a fost menționat documentar în anul 1671 cu denumirea Îndărătnici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.