26 june 2022, 13:00 Moldovan reality views 2286
Se anulează interdicția exportului de grîu de pe teritoriul RM
26 june 2022, 13:00 Moldovan reality views 2286

Se anulează interdicția exportului de grîu de pe teritoriul RM

Potrivit ultimelor decizii de pe 24 iunie ale Comisiei pentru Situații Excepționale ale Republicii Moldova „Pct 8 din Dispoziția nr. 9 din 10 martie, 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale cu privire la interzicerea exportului de grîu, se abrogă".

O altă decizie a Comisiei se referă la asigurarea cu energie electrică, transmite jurnal.md.

„În scopul asigurării necesarului de energie electrică pentru piața internă, se impune SA „Energocom" obligația de serviciu public de procurare a energiei electrice solicitate de către operatorii de sistem și furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune pentru perioada iulie-august 2022. În această perioadă SA „Energocom" va încheia contracte de achiziție a energiei electrice în baza negocierilor directe."

Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sînt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Prezenta dispoziție intră în vigoare din momentul emiterii.

Source: www.jurnal.md

Keywords:

Moldova , export , grîu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
2522 locuitori

Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.