22 april 2013, 10:21 Moldovan reality views 7084
22 april 2013, 10:21 Moldovan reality views 7084

Sondaj: Integrarea Moldovei în UE, mai puţin atractivă decît aderarea la Uniunea Euroasiatică

Pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Euroasiatică optează mai mult de jumătate dintre cetăţenii moldoveni. Totodată, o bună parte din populaţie este împotriva aderării ţării la Alianţa Nord-Atlantică. Sînt concluziile unui sondaj de opinie, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova, relatează trm.md.

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Euroasiatică, 52 la sută dintre alegători ar vota pentru, iar 22% - împotrivă. În acelaşi timp, opt procente dintre respondenţi nu ştiu ce reprezintă Uniunea Euroasiatică.

În ceea ce priveşte integrarea Moldovei în Uniunea Europeană, 47 la sută dintre intervievaţi se pronunţă pro, iar 32% ar vota împotrivă. Studiul mai relevă o cotă a indecişilor care ar atinge 10%.

Totodată, dacă duminica viitoare s-ar desfăşura un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la NATO, doar 22 la sută dintre respondenţi ar vota pentru, iar aproape 50% - împotrivă.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-13 aprilie, pe un eşantion de aproape 1.200 de persoane din 72 de localităţi. Marja de eroare este de +/- 3%. 

Keywords:

sondaj , populatia , Moldova , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
35 locuitori

Roşcanii de Jos este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Roşcanii de Jos este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 35 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.