22 aprilie 2013, 10:21 Realitatea moldovenească views 7227
22 aprilie 2013, 10:21 Realitatea moldovenească views 7227

Sondaj: Integrarea Moldovei în UE, mai puţin atractivă decît aderarea la Uniunea Euroasiatică

Pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Euroasiatică optează mai mult de jumătate dintre cetăţenii moldoveni. Totodată, o bună parte din populaţie este împotriva aderării ţării la Alianţa Nord-Atlantică. Sînt concluziile unui sondaj de opinie, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova, relatează trm.md.

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Euroasiatică, 52 la sută dintre alegători ar vota pentru, iar 22% - împotrivă. În acelaşi timp, opt procente dintre respondenţi nu ştiu ce reprezintă Uniunea Euroasiatică.

În ceea ce priveşte integrarea Moldovei în Uniunea Europeană, 47 la sută dintre intervievaţi se pronunţă pro, iar 32% ar vota împotrivă. Studiul mai relevă o cotă a indecişilor care ar atinge 10%.

Totodată, dacă duminica viitoare s-ar desfăşura un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la NATO, doar 22 la sută dintre respondenţi ar vota pentru, iar aproape 50% - împotrivă.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-13 aprilie, pe un eşantion de aproape 1.200 de persoane din 72 de localităţi. Marja de eroare este de +/- 3%. 

Cuvinte cheie:

sondaj , populatia , Moldova , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
179 locuitori

Rubleniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Rubleniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Soroca și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 179 de oameni. Satul Rubleniţa Nouă a fost înființat în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.