26 may 2022, 11:00 Moldovan reality views 1600
Elevii moldoveni au adus trei medalii de bronz de la Olimpiada Europeană de Fizică
Photo: mec.gov.md
26 may 2022, 11:00 Moldovan reality views 1600

Elevii moldoveni au adus trei medalii de bronz de la Olimpiada Europeană de Fizică

Echipa Republicii Moldova a obținut trei medalii de bronz și două mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Europene de Fizică. Competiția s-a desfășurat în Ljubljana, Slovenia, în perioada 20 – 24 mai 2022.

Medaliile de bronz au fost obținute de către Marius Frija, Ștefan Nicov și Victor Șotropa, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, iar mențiuni de onoare au primit: Vadim Ionaș, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău și Andrei Zabun, elev la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău.

La Olimpiada Europeană de Fizică au participat 182 de elevi din 37 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 5 elevi și 1 profesor:

Marius Frija, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățămînt Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

Ștefan Nicov, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățămînt Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

Vadim Ionaș, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățămînt Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

Victor Șotropa, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățămînt Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

Andrei Zabun, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău;

Sergiu Cîrlig, doctor în științe fizice, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, Chișinău.

 

Source: mec.gov.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
735 locuitori

Bîrlădeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Bîrlădeni, Paladea şi Rujniţa. Satul Bîrlădeni este aşezat pe cursul de sus al rîului Ciuhur, la o distanţă de 9 km de staţia de cale ferată Rediul Mare, la 25 km de oraşul Ocniţa şi la 207 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Bîrlădeni constituia 735 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bîrlădeni datează din anul 1522.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.