19 may 2022, 12:00 Moldovan reality views 2585
Voronin: „Diplomaticii occidentali au propriile idei despre moralitate și despre bine și rău”
Photo: wikipedia.org
19 may 2022, 12:00 Moldovan reality views 2585

Voronin: „Diplomaticii occidentali au propriile idei despre moralitate și despre bine și rău”

Diplomații care au expus pe clădirile ambasadelor SUA, UE și Marii Britanii de la Chișinău steaguri în culorile curcubeului, care sînt simboluri ale persoanelor cu orientare sexuală netradițională, au extins foarte mult nu doar interpretarea Convenției de la Viena, ci și ideile despre moralitate, despre ceea ce este acceptabil și inacceptabil și, în cele din urmă, despre bine și rău. Dar marea majoritate a moldovenilor sînt în favoarea păstrării valorilor tradiționale și a promovarea perversiunilor sexuale într-o astfel de țară reprezintă o adevărată sfidare pentru societatea moldovenească.

Această opinie a fost exprimată de fostul președinte al Moldovei, lider al Partidului Comuniștilor, laureat al premiului internațional pentru întărirea unității popoarelor ortodoxe Vladimir Voronin, transmite Noi.md.

El a remarcat că prin expunerea steagurilor în culorile curcubeului, diplomații occidentali și-au exprimat, într-un mod extrem de simplu, „solidaritatea” lor față de minoritățile sexuale care se pregătesc pentru „parada” lor, scuipînd astfel în fața majorității absolute a cetățenilor moldoveni care aderă la vederi tradiționale asupra problemelor de gen, familie și moralitate. Voronin a subliniat că promovarea perversiunii sexuale într-o astfel de țară este o adevărată sfidare pentru societatea moldovenească, o încercare absurdă și imorală de a impune valori străine, mai ales tinerilor, pentru a transforma Ortodoxia moldovenească veche de secole în ceva depășit, retrograd, care împiedică progresul social. Aceasta este un adevărat demonism.

Vladimir Voronin a atras atenția diplomaților acreditați asupra faptului că peste 90 la sută dintre locuitorii Moldovei sînt creștini ortodocși, iar Biserica, conform absolut tuturor anchetelor sociologice, se află detașat pe primul loc în ceea ce privește autoritatea în ochii cetățenilor.

„Credința, valorile, tradițiile ortodoxe stau la baza fundamentelor, începutul consolidator, piatra de temelie a statalității moldovenești. Moldova a stat, a rezistat toate cele opt secole, nu și-a pierdut numele istoric și conștiința, în ciuda numeroaselor cataclisme, doar pentru că în toate aceste secole – generație după generație – oamenii s-au rugat, cerînd să le fie păstrat acest pămînt frumos”, a spus fostul președinte al Moldovei.

Totuși, ambasadorii Statelor Unite, Marii Britanii și Uniunii Europene consideră că astăzi este mult mai important să-și anunțe public prioritățile pentru cetățenii Moldovei, deși acestea sînt diametral opuse cu prioritățile cetățenilor înșiși. De exemplu, marea majoritate a populației țării dezaprobă steagul în culorile curcubeului, sub care au loc indecențe publice în așa-zisele „țări civilizate”. În același timp, marea majoritate a populației de mai bine de 70 de ani are o atitudine foarte pozitivă pentru panglica Sfîntului Gheorghe, care este recunoscută ca simbol al Marii Victorii. Și dacă e să dăm crezare celor mai recente sondaje, atunci mai mult de jumătate dintre locuitorii Moldovei au reacționat negativ la interdicția legislativă a acesteia.

Vladimir Voronin a subliniat că cetățenii țării nu vor să se solidarizeze cu majoritatea lucrătorilor diplomatici din SUA, Marea Britanie și UE.

El a remarcat că, din 2010, guvernele care s-au perindat cu regularitate, în mod consecvent și scrupulos, sub influența „puterii europene”, promovează legi care amenință moralitatea publică. Este suficient să ne amintim de legea scandaloasă „cu privire la egalitatea de șanse” și Convenția de la Istanbul.

"Au un plan, și ei – pas cu pas – îl pun în aplicare. Toate aceste lucruri nu au nicio legătură cu drepturile omului. Populația Moldovei este tolerantă. Respectul pentru viața privată nu este străin de locuitorii țării noastre. Oamenilor , în mare parte, nu le pasă ce se întîmplă în dormitoarele altora, în spatele ușilor încuiate, fă ce vrei acolo, dar de ani de zile ni se explică înverșunat: dacă vreți să fiți europeni, dacă vreți să fiți civilizați, uită-te cu admirație la paradele gay, sau chiar mai bine, participați la ele. Expunerea de steaguri în culorile curcubeului pe ambasade nu este o aluzie, ci o instrucțiune directă de la cei care se consideră stăpîni suverani ai Moldovei. Lor le este permis totul – să ia teritoriul stadionului republican din țară fără să ceară părerea cetățenilor, să dea ordine –cine să fie pedepsit, cine să fie iertat, să schimbe guvernul, să susțină direct media loială”, a subliniat fostul președinte al Moldovei.

În opinia sa, în orice stat în care autoritățile au măcar un pic de mîndrie și demnitate, acest lucru ar fi imposibil. Și este greu de imaginat un ambasador al SUA arborînd un steag în culorile curcubeului în Arabia Saudită, care este un partener strategic al Statelor Unite. Sau în orice altă țară musulmană. Este ceva imposibil, pentru că nu poate fi niciodată. Și la noi se poate face orice cît îți poftește inima.

„Convenția de la Viena din 1961 stabilește în mod clar atît drepturile, cît și obligațiile misiunilor diplomatice. Ele nu au dreptul de a încălca legile țării gazdă. Și cum rămîne cu legile morale, tradițiile? Și cine le permite să scuipe în patrimoniul secular? Și să demonstreze prost gust? Și să instaureze și să sprijine regimuri a căror valoare întreagă se rezumă la supușenie oarbă și disponibilitatea de a îndeplini orice ordin, chiar și cel mai mîrșav? Este cu adevărat posibil? Diplomații care au expus steaguri în culorile curcubeului pe clădirile ambasadei au extins foarte mult nu numai interpretarea Convenției de la Viena, dar și ideile despre moralitate, despre ceea ce este permis și nepermis, într-un final – despre bine și despre rău”, a spus Vladimir Voronin.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
336 locuitori

Floreni este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de oameni. Satul Floreni a fost înființat în anul 1949.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.