05 december 2022, 14:30 Moldovan reality views 2975
Cel mai vechi beci din Chișinău: Unde se află și cui a aparținut
Photo: facebook.com/Ion.Ceban.public
05 december 2022, 14:30 Moldovan reality views 2975

Cel mai vechi beci din Chișinău: Unde se află și cui a aparținut

Primăria capitalei va finanța, pentru prima dată, un proiect legat de arheologia urbană, inițiat de Asociația Monumentum, informează Noi.md.

În urma unor săpături, a fost descoperite treptele, dar și beciul casei Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, care are 230 de ani, de pe bulevardul Grigore Vieru.

Aceasta este cea mai veche pivniță din satul, tîrgul Chișinăului, și va fi parte a traseului turistic subteran.

Săpăturile Arheologice sînt efectuate de Asociația „Monumentum” și Grupul de Arheologi condus de Sergiu Musteață și finanțat de Primăria Chișinău.

Săpăturile arheologice au fost începute în toamna anului 2021 și continuă pentru a pune în valoare vestigiile arheologice ale celei mai vechi clădiri din Chișinău (1795) și pentru a scoate la suprafața ruinele Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.









Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
1476 locuitori

Unguri este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Unguri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Unguri este menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.