23 march 2022, 11:30 Moldovan reality views 1364
Cum ne putem proteja de surprize neplăcute?
Photo: facebook.com/pavel.duganov.5
23 march 2022, 11:30 Moldovan reality views 1364

Cum ne putem proteja de surprize neplăcute?

Bunătatea, implicarea, grija împreună cu atenția și prudența ne pot proteja viața de surprize neplăcute. Această opinie a fost exprimată pe pagina sa din rețeaua socială de celebrul showman, maestru de ceremonii, deținător al titlului "Cel mai bun moderator din lume", președintele Fundației pentru sprijinul Bisericii Ortodoxe din Moldova, deținăor al Ordinului de Onoare, Pavel Duganov, relatează Noi.md.

El i-a împărtășit noile reflecții asupra vieții în contextul istoriei care a avut loc recent cu pierderea unuia dintre iubitele sale animale de companie - motanul Samur, pe care, din fericire, a reușit să-l găsească. 

"În casa mea trăiesc 2 pisici și un cîine. Deși motanul Marsik este cu noi de la naștere, scriu mai mult despre altul - Samur, pe care îlavem de doar 4 ani.

Mars este sensibil și mereu cu treburi: se bate cu cineva, se bagă pe undeva, iar Samur a experimentat și a văzut atît de multe în viața sa, încît rareori iese din casă, doar pentru a sta la soare. Îi place să stea împreună cu cîinele pe stăpîn și, spre deosebire de Marsik, este afectuos și prietenos.
Ieri a fost agitație în casă, noii mei prieteni din Odessa (cumva nu-i pot numi refugiați) se pregăteau de sosirea unui nou oaspete și în casă era agitație și aromă de bunătăți. A trebuit să plec o vreme, iar cînd am revenit, Samur nu era în casă.

Soția a spus că ar putea fi în birou sau afară. După ce am căutat în zadar încă 15 minute, am început să-mi fac griji. Știu toate locurile lui preferate și izolate, dar el nu era nicăieri. Pentru orice eventualitate, am intrt în camerele în care locuiesc acum pisicile și cîinii prietenilor din Odessa. Nici urmă de Samur. Doar Marsik se învîrtea printre picioarele mele, pe care l-am întrebat întîmplător dacă nu l-a văzut pe Samur. Acesta mieunînd a fugit afară, iar eu l-am urmat. A sărit pe gard spre stradă și a început să se plimbe pe el, ca și cum m-ar fi invitat să ies în drum. Odată ajuns pe stradă, am urcat pe drum, unde am descoperit animalul pierdut. Pisica era speriată și nu se apropia de mine. Cu mare greutate am reușit să-l aduc în curte și apoi în casă. Inima îi bătea undeva sub mărul lui adam. Cel mai probabil, a urmărit pisica vecinului, care l-a îndepărtat de pe teritoriul pe care nu l-a părăsit timp de 4 ani. Pentru restul zilei, nu l-am lăsat să facă un pas, mîngîindu-l, strîngîndu-l și privindu-l în ochii buni și încrezători. De obicei, el vine în dormitor doar spre dimineața pentru a mieuna și a-și face un masaj. În această seară l-am luat cu mine imediat", a scris Pavel Duganov.

"Citesc adesea anunțuri despre pierderea pisicilor. Mă gîndesc, cum este posibil acest lucru? Se pare că totul este posibil în această lume, ceea ce nici nu ne putem imagina. Și nu vorbesc despre pisici acum. Putem noi oare schimba ceva sau de noi nu depinde nimic? Bineînțeles că putem! Bunătatea, implicarea, grija împreună cu atenția și prudența ne pot salva viața de surprize neplăcute. Apropo, ieri, la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău, o femeie din Odessa a născut gemeni. Băiatul și fetița se simt bine! Viața merge mai departe! O zi bună, dragii mei!", a scris celebrul showman și maestru de ceremonii.

Source: noi.md

Keywords:

viata , necazuri , surpriza , protejare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.