|
Poșta Moldovei cere majorarea tarifelor pentru serviciile pe care le prestează
Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației anunță consultarea publică a proiectului privind aprobarea tarifelor pentru serviciile poștale din sfera serviciului poștal universal și a tarifelor aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice a Î.S. „Poșta Moldovei". Consultarea publică se va desfășura pînă la data de 31 ianuarie 2022, aceasta fiind data limită de prezentare a recomandărilor pe marginea proiectului respectiv.
Potrivit notei informative care însoțește proiectul, acesta a fost elaborat în temeiul Legii comunicațiilor poștale nr. 36/2016 (art. 4 alin. (2) lit. g) și art. 12 alin. (3)), care prevede că ANRCETI aprobă, în mod transparent și public, tarifele pentru serviciile poștale din sfera SPU, precum și tarifele aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice, transmite unimedia.info.
De menționat că, în anul 2021, Curtea de Conturi a Republicii a efectuat un audit extern în vederea verificării conformității gestionării patrimoniului public de către Î.S."Poșta Moldovei" în anul 2020. Recomandările Raportului de audit respectiv, aprobat prin Hotărîrea Curții de Contul nr. 69/2021, prevăd inter-alia asigurarea aprobării de către ANRCETI, în comun cu Î.S."Poșta Moldovei", a tarifelor aferente serviciilor poștale din sfera SPU, informînd Curtea de Conturi, în termen de 12 luni de la publicarea Hotărîrii nr. 69/2021, despre acțiunile întreprinse în vederea executării recomandării menționate.
Astfel, ținînd cont de cele menționate, pentru asigurarea viabilității rețelei poștale a Î.S.„Poșta Moldovei", în vederea orientării în funcţie de costuri a tarifelor pentru serviciile din sfera SPU şi stimulării furnizării unui serviciu poştal universal eficient și în conformitate cu standardele de calitate impuse prin actele normative în vigoare, Î.S."Poșta Moldovei" a prezentat ANRCETI spre examinare și aprobare proiectul tarifelor pentru serviciile din sfera SPU. De asemenea, în premieră au fost propuse spre aprobare tarifele aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice de către alți furnizori de servicii poștale, care au ca scop dezvoltarea concurenței în sectorul comunicațiilor poștale, prin stabilirea de tarife orientate la costuri pentru accesul altor furnizori de comunicații poștale la rețeaua poștală a Î.S."Poșta Moldovei".
Tarifele au fost calculate în conformitate cu Metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciile din sfera serviciului poștal universal, aprobată prin Hotărîrea ANRCETI nr. 25/2016 și au fost coordonate cu fondatorul întreprinderii - Agenția Proprietăți Publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 246/2017 cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală.
Tarifele pentru serviciile poștale din sfera SPU și a tarifelor aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice a Î.S."Poșta Moldovei" urmează să intre în vigoare începînd cu 1 aprilie 2022.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
- Голландский план преобразования сельского хозяйства в продовольственные леса! (Видео)
- О трудовой жизни в родовом поместье (+Фото)
- Многодетная семья спасает деревню (+Фото)
- Важные цитаты нейролингвиста о работе человеческого мозга
- Положите чеснок в рот и держите в течение 30 минут. Результаты невероятны!
- Вечнозеленая и съедобная Магония Падуболистная
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1617
- Populația:
- 1397 locuitori
Catranîc este un sat şi comună din raionul Făleşti. Catranîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Satul Catranîc a fost menționat documentar în anul 1617.
Comments
(0)