|
Photo: știri.md |
Victor Furtuna, în conflict de interese cu Stoianoglo
Victor Furtuna, procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) să investigheze pretinsele ilegalități din sesizarea deputatului PAS Lilian Carp împotriva lui Alexandr Stoianoglo, ar fi în conflict de interese, or ar putea fi recuzat din două motive.
Despre asta susține adjunctul procurorului general, și el suspendat, Ruslan Popov, transmite Noi.md cu referire la Realitatea.md.
„Printre primele lucruri realizate de Alexandr Stoianoglo, odată cu accederea în funcția de procuror general, a fost dispunerea a două controale la Procuratura Anticorupție (PA) și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). La PA s-au constatat multiple și grave încălcări de procedură penală care s-au soldat cu sancțiuni disciplinare, inclusiv cu unele dosare penale în adresa mai multor procurori. Procurorilor anticorupție le-a fost expediată o atenționare în care li s-au adus critici și observații cu referire la încălcările concrete, unul din aceștia era Victor Furtuna. El se află în conflict de interese direct”, a explicat Ruslan Popov.
Mai mult, Ruslan Popov a confirmat unele zvonuri, precum că Victor Furtuna ar fi în relație de rudenie cu un fost procuror demis de Alexandr Stoianoglo. „Procurorul vizat este în relații de rudenie, cumnat, cu ex-procurorul Dorin Compan în privința căruia, iarăși reieșind din inițiativa Procuraturii Generale, a fost pornită o procedură disciplinară pe mai multe capete de acuzare, care și acum este pe dinte la Colegiul de disciplină”. „Procurorul Victor Furtuna ar fi trebuit să se abțină singur de la investigație, ceea ce nu a făcut”.
Cît despre sesizarea deputatului PAS Lilian Carp, Ruslan Popov a spus că aceasta trebuie să treacă printr-un filtru de legalitate. „Carp nu a prezentat nicio probă și cel mai importat în cadrul acestei proceduri trebuia să i se ofere dreptul procurorului general să-și expună punctul de vedere referitor la toate pretențiile. Cu o grosolănie nemaipomenită procurorului general i-a fost refuzată audierea. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, se pare că nu a lecturat niciodată codul administrativ”.
Source:
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1897
- Populația:
- 9325 mii locuitori
Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.
Comments
(0)