01 december 2013, 09:35 Moldovan reality views 4659
01 december 2013, 09:35 Moldovan reality views 4659

PLDM propune convocarea unei sesiuni speciale a Legislativului pentru examinarea incidentului de la Făleşti

Fracţiunea parlamentară a PLDM va solicita preşedintelui Parlamentului Marian Lupu convocarea unei sesiuni speciale a Legislativului, pentru a examina modul în care organele responsabile au administrat incidentul de la Făleşti, soldat cu decesul cetăţeanului Sorin Paciu, informează MOLDPRES.

Decizia a fost luată de deputaţii PLDM astăzi, în cadrul unei şedinţe a fracţiunii unde a fost discutat incidentul din data de 23 decembrie 2012.

"Conform concluziilor prealabile, au fost constate grave disfuncţionalităţi ale sistemului de ocrotire a normelor de drept şi anchetă. Exprimînd condoleanţe familiei, constatăm cu profundă îngrijorare că cetăţenii Republicii Moldova continuă să fie dezinformaţi referitor la fondul problemei, încercînd un sentiment de nesiguranţă privind drepturile garantate de Constituţie şi securitatea vieţii lor", se arată în declaraţia emisă de fracţiune.

În aceiaşi declaraţie se mai spune că în contextul cazului vizat, fracţiunea parlamentară a PLDM consideră că toate persoanele cu funcţii publice, implicate în acest incident, trebuie să-şi dea demisia. De asemenea, deputaţii PLDM vor propune crearea unei comisii de anchetă care se va ocupa de acest caz.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
349 locuitori

Mana este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Mana a fost menționat documentar în anul 1500.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.