12 ianuarie 2013, 09:35 Realitatea moldovenească views 4651
12 ianuarie 2013, 09:35 Realitatea moldovenească views 4651

PLDM propune convocarea unei sesiuni speciale a Legislativului pentru examinarea incidentului de la Făleşti

Fracţiunea parlamentară a PLDM va solicita preşedintelui Parlamentului Marian Lupu convocarea unei sesiuni speciale a Legislativului, pentru a examina modul în care organele responsabile au administrat incidentul de la Făleşti, soldat cu decesul cetăţeanului Sorin Paciu, informează MOLDPRES.

Decizia a fost luată de deputaţii PLDM astăzi, în cadrul unei şedinţe a fracţiunii unde a fost discutat incidentul din data de 23 decembrie 2012.

"Conform concluziilor prealabile, au fost constate grave disfuncţionalităţi ale sistemului de ocrotire a normelor de drept şi anchetă. Exprimînd condoleanţe familiei, constatăm cu profundă îngrijorare că cetăţenii Republicii Moldova continuă să fie dezinformaţi referitor la fondul problemei, încercînd un sentiment de nesiguranţă privind drepturile garantate de Constituţie şi securitatea vieţii lor", se arată în declaraţia emisă de fracţiune.

În aceiaşi declaraţie se mai spune că în contextul cazului vizat, fracţiunea parlamentară a PLDM consideră că toate persoanele cu funcţii publice, implicate în acest incident, trebuie să-şi dea demisia. De asemenea, deputaţii PLDM vor propune crearea unei comisii de anchetă care se va ocupa de acest caz.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
197 locuitori

Anini este un sat din cadrul comunei Lăpuşna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Anini a fost întemeiat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.