04 january 2021, 09:30 Moldovan reality views 3786
Armata Națională va monitoriza respectarea regulilor anti-COVID în Moldova
04 january 2021, 09:30 Moldovan reality views 3786

Armata Națională va monitoriza respectarea regulilor anti-COVID în Moldova

Decretul șefului statului, Maia Sandu, privind folosirea Armatei Naționale pe durata stării de urgență în sănătate publică a fost publicat în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES. În decret se specifică că „Armata Națională va interveni în conformitate cu hotărîrile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică".

În document se specifică că „avînd în vedere evoluția și tendințele situației epidemiologice cauzate de infecția cu COVID-19 în Republica Moldova și necesitatea introducerii unor măsuri restrictive Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul care stipulează că Armata Națională va acorda sprijinul necesar autorităților statului, cu personal și mijloace logistice, în activitățile de asigurare a ordinii publice și respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a răspîndirii infecției cu COVID-19, a misiunilor de patrulare, a regimului special de circulație pe teritoriul țării, a pazei și protecției unor obiective/zone și infrastructurii critice, a transportului de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, a triajului epidemiologic, a asistenței medicale și altor misiuni stabilite de Comisia națională extraordinară de sănătate publică".

Source: www.moldpres.md

Keywords:

coronavirus , restrictie , armata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.