01 aprilie 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 3788
Armata Națională va monitoriza respectarea regulilor anti-COVID în Moldova
01 aprilie 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 3788

Armata Națională va monitoriza respectarea regulilor anti-COVID în Moldova

Decretul șefului statului, Maia Sandu, privind folosirea Armatei Naționale pe durata stării de urgență în sănătate publică a fost publicat în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES. În decret se specifică că „Armata Națională va interveni în conformitate cu hotărîrile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică".

În document se specifică că „avînd în vedere evoluția și tendințele situației epidemiologice cauzate de infecția cu COVID-19 în Republica Moldova și necesitatea introducerii unor măsuri restrictive Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul care stipulează că Armata Națională va acorda sprijinul necesar autorităților statului, cu personal și mijloace logistice, în activitățile de asigurare a ordinii publice și respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a răspîndirii infecției cu COVID-19, a misiunilor de patrulare, a regimului special de circulație pe teritoriul țării, a pazei și protecției unor obiective/zone și infrastructurii critice, a transportului de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, a triajului epidemiologic, a asistenței medicale și altor misiuni stabilite de Comisia națională extraordinară de sănătate publică".

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , restrictie , armata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
222 locuitori

Cortenul Nou este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Cortenul Nou a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.