27 aprilie 2024, 23:00 Natura şi turismul views 1084
Drapelul Moldovei a fost ridicat pe multe vîrfuri muntoase ale lumii ©
27 aprilie 2024, 23:00 Natura şi turismul views 1084

Drapelul Moldovei a fost ridicat pe multe vîrfuri muntoase ale lumii ©

Drapelul de Stat al Republicii Moldova, a cărui zi este sărbătorită astăzi, 27 aprilie, a fost arborat anterior pe multe dintre cele mai înalte vârfuri montane din lume.

Acesta a fost ridicat acolo de reprezentantul DAAC Hermes, alpinistul experimentat Andrei Elistratov și colegii săi , relatează Noi.md

Cu ocazia sărbătorii de astăzi a drapelului de Stat al Republicii Moldova, Andrei Elistratov a publicat pe pagina sa cîteva fotografii care captează momentele de bucurie ale atingerii vîrfurilor montane, evenimente semnificative și mândria pentru țara sa.

Este de remarcat faptul că steagurile Moldovei și ale holdingului DAAC Hermes au vizitat din 2017 diverse altitudini și locuri interesante: tabăra de bază a Everestului - 5300 m, Kala Patthar (5645 m) în Nepal; vulcanul Etna (Sicilia, Italia); vulcanul Kilimanjaro - 5895 m (Tanzania, Africa), vârful Gokyo Ri (5357 m, Nepal), Pietrosul Rodnei - cel mai înalt vârf al masivului Rodna (2303 m, România), muntele Moldoveanu - cel mai înalt punct din România (2544 m, România) și aceasta nu este o listă completă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

drapel , vîrf , munţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.