12 december 2012, 17:32 Moldovan reality views 3967
12 december 2012, 17:32 Moldovan reality views 3967

Chişinăul sub zăpadă. Cele 33 de utilaje ale Primăriei nu fac faţă!

Căderile masive de zăpadă au blocat traficul rutier din capitală. Din cauza accidentelor rutiere provocate de ninsorile abundente în mai multe sectoare s-au format ambuteiaje. Cîteva troleibuze stau blocate pe strada Alecu Russo, Calea Ieşilor şi Ştefan cel Mare. În acelaşi timp zeci de maşini se deplasează bară la bară pe strada Ion Creangă.

Potrivit informaţiei oferite de Poliţia Rutieră, începînd cu ora şase dimineaţa, la Chișinău s-au produs peste 30 de accidente rutiere.

Cele 33 de autospeciale ale Regiei „Exdrupo”, care sunt implicate în curățarea drumurilor și împrăștierea materialului antiderapant nu fac faţă problemei. Autorităţile spun că strîng zăpada de pe cele mai importante artere şi le sugerează agenţilor economici să facă ordine în preajma sediilor lor.

Menţionăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează precipitaţii abundente pe parcursul întregii zile de azi, dar şi viscol în unele regiuni ale ţării.

 

Sursa: noi.md

Keywords:

meteo , zapada , avertizare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
596 locuitori

Alexandru cel Bun este un sat din cadrul comunei Voloviţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 596 de oameni. Satul Alexandru cel Bun a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.