18 may 2020, 12:32 Moldovan reality views 3372
Procurorul general: Plahotniuc, principalul beneficiar al furtului miliardului
18 may 2020, 12:32 Moldovan reality views 3372

Procurorul general: Plahotniuc, principalul beneficiar al furtului miliardului

Principalul beneficiar al furtului miliardului ar fi Vladimir Plahotniuc. Anunțul a fost făcut de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, potrivit căruia procuratura dispune de probe incontestabile, conform cărora Plahotniuc a beneficiat de acești bani, prin intermediul grupului Șor.

Potrivit lui Stoianoglo, în total, Plahotniuc ar fi beneficiat de peste 100 milioane de dolari, bani cu care și-ar fi procurarat chiar și un avion personal.

„Reieșind din cele constatate, va fi adoptată o nouă ordonanță. I se aduc trei capete de acuzare - de crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani", a declarat procurorul general.

Totodată, șeful Procuraturii Generale a declarat că oamenii legii au ascuns, începînd cu anul 2015, informația legată de jaful bancar, inclusiv rapoartele Kroll, declarînd că în furtul miliardului ar fi fost implicate trei grupări: a lui Platon, a lui Șor și a lui Filat.

La fel, procurorii vor cere repetat extrădarea omului de afaceri Vlad Plahotniuc din SUA în Republica Moldova.

„Documentele vor fi traduse în limba engleză și trimise în SUA pentru a-l extrăda pe cetățeanul Vlad Plahotniuc în Republica Moldova. Vom cere evaluarea averii și a companiilor care îi aparțin. Mizăm pe susținerea societății. Este un moment al adevărului", a declarat Stoianoglo.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
397 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Climăuţii de Jos, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Cot se află la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni. A fost atestat documentar în 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.