18 mai 2020, 12:32 Realitatea moldovenească views 3678
Procurorul general: Plahotniuc, principalul beneficiar al furtului miliardului
18 mai 2020, 12:32 Realitatea moldovenească views 3678

Procurorul general: Plahotniuc, principalul beneficiar al furtului miliardului

Principalul beneficiar al furtului miliardului ar fi Vladimir Plahotniuc. Anunțul a fost făcut de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, potrivit căruia procuratura dispune de probe incontestabile, conform cărora Plahotniuc a beneficiat de acești bani, prin intermediul grupului Șor.

Potrivit lui Stoianoglo, în total, Plahotniuc ar fi beneficiat de peste 100 milioane de dolari, bani cu care și-ar fi procurarat chiar și un avion personal.

„Reieșind din cele constatate, va fi adoptată o nouă ordonanță. I se aduc trei capete de acuzare - de crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani", a declarat procurorul general.

Totodată, șeful Procuraturii Generale a declarat că oamenii legii au ascuns, începînd cu anul 2015, informația legată de jaful bancar, inclusiv rapoartele Kroll, declarînd că în furtul miliardului ar fi fost implicate trei grupări: a lui Platon, a lui Șor și a lui Filat.

La fel, procurorii vor cere repetat extrădarea omului de afaceri Vlad Plahotniuc din SUA în Republica Moldova.

„Documentele vor fi traduse în limba engleză și trimise în SUA pentru a-l extrăda pe cetățeanul Vlad Plahotniuc în Republica Moldova. Vom cere evaluarea averii și a companiilor care îi aparțin. Mizăm pe susținerea societății. Este un moment al adevărului", a declarat Stoianoglo.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , miliard , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
2730 locuitori

Hagimus este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Hagimus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2730 de oameni. Satul Hagimus a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.