|
Opinie: România și UE nu doresc o Moldovă puternică?
Ultimele schimbări politice de la Chișinău au perturbat liniștea obișnuită a multor funcționari europeni, dar în primul rînd a „fraților" de peste prut.
O declarație în acest sens a fost făcută de Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova: nu pot decît să îl îndemn pe domnul Dodon - și guvernul său - să nu folosească Europa și dorința ei autentică de a ajuta Moldova ca muniție electorală. Nu e cinstit, nu e justificat, nu e înțelept și nu servește cetățenilor moldoveni".
În acest sens, președintele Mișcării de tineret "Urmașii lui Ștefan" se întreabă – "cine se folosește de Europa? Oare România atunci cînd fura fonduri de miliarde de euro în proiecte fără sens, asfalt cu grosimea de 2 cm, scheme de spălare de bani, nu folosea Europa? Sau România s-a remarcat ca cel mai ideal stat european, cu economie de top, corupție lipsită total și grija maximală față de cetățeni?
Or dacă conducerea Moldovei se concentrează mai mult pe problemele interne și mai puțin pe „basmul european" e rău? Sau îl doare mai mult faptul că Moldova este guvernată de oameni ce nu văd această țară drept un proiect temporar? Oare patriotismul și determinarea guvernării moldovenești de a dezvolta țara le lezează cumva interesele?
De asemenea, nu demult Luc Devigne, directorul serviciului de politică externă a UE, responsabil de Parteneriatul Estic, declară cu un ton prea ridicat că „UE s-a săturat doar de vorbe în cazul dosarului miliardului, iar scuza despre imperfecțiunea sistemului judiciar deja nu mai merge".
Întrebarea domnului Devigne e logică, însă cu mult întîrziată. De ce 5 ani nu s-a discutat cu asemenea tot cu Guvernul Moldovei? De ce abia acum, cînd puterea nu mai este controlată de Filat, Plahotniuc, Sandu, Leancă – atît de iubiți de europeni, care apar în dosarul miliardului?", a declarat Roibu pentru noi.md
Acesta întrevede în toată complexitatea relațiilor noastre cu UE și România în particular, aplicarea într-o manieră josnică și inacceptabilă pentru noi, a dublelor standarte.
"Or, ne-am asigurat noi încă odată, că cei cu mănuși albe pe mîini și zîmbet pe față nu sînt nici pe departe sinceri, iar asta trebuie să înțeleagă fiecare cetățean. Puterea noastră rezidă în unitate, nu în așteptarea „ajutorului" partenerilor externi. Să o știm cu toții...", a mai spus Roibu.
Source:
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Исповедь многодетной матери
- Мужчины потеряли власть, разменяв её на дешёвые удовольствия
- Я верю в природу!
- В чем суть духовной жизни?
- Имбирный сок — удивительный напиток, который поможет вам избавиться от брюшного жира и укрепить имму…
- Вылечит от 9 болезней! Восстановит силы после операций, кости, суставы и зрение
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1455
- Populația:
- 2240 locuitori
Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.
Comments
(0)