|
Opinie: România și UE nu doresc o Moldovă puternică?
Ultimele schimbări politice de la Chișinău au perturbat liniștea obișnuită a multor funcționari europeni, dar în primul rînd a „fraților" de peste prut.
O declarație în acest sens a fost făcută de Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova: nu pot decît să îl îndemn pe domnul Dodon - și guvernul său - să nu folosească Europa și dorința ei autentică de a ajuta Moldova ca muniție electorală. Nu e cinstit, nu e justificat, nu e înțelept și nu servește cetățenilor moldoveni".
În acest sens, președintele Mișcării de tineret "Urmașii lui Ștefan" se întreabă – "cine se folosește de Europa? Oare România atunci cînd fura fonduri de miliarde de euro în proiecte fără sens, asfalt cu grosimea de 2 cm, scheme de spălare de bani, nu folosea Europa? Sau România s-a remarcat ca cel mai ideal stat european, cu economie de top, corupție lipsită total și grija maximală față de cetățeni?
Or dacă conducerea Moldovei se concentrează mai mult pe problemele interne și mai puțin pe „basmul european" e rău? Sau îl doare mai mult faptul că Moldova este guvernată de oameni ce nu văd această țară drept un proiect temporar? Oare patriotismul și determinarea guvernării moldovenești de a dezvolta țara le lezează cumva interesele?
De asemenea, nu demult Luc Devigne, directorul serviciului de politică externă a UE, responsabil de Parteneriatul Estic, declară cu un ton prea ridicat că „UE s-a săturat doar de vorbe în cazul dosarului miliardului, iar scuza despre imperfecțiunea sistemului judiciar deja nu mai merge".
Întrebarea domnului Devigne e logică, însă cu mult întîrziată. De ce 5 ani nu s-a discutat cu asemenea tot cu Guvernul Moldovei? De ce abia acum, cînd puterea nu mai este controlată de Filat, Plahotniuc, Sandu, Leancă – atît de iubiți de europeni, care apar în dosarul miliardului?", a declarat Roibu pentru noi.md
Acesta întrevede în toată complexitatea relațiilor noastre cu UE și România în particular, aplicarea într-o manieră josnică și inacceptabilă pentru noi, a dublelor standarte.
"Or, ne-am asigurat noi încă odată, că cei cu mănuși albe pe mîini și zîmbet pe față nu sînt nici pe departe sinceri, iar asta trebuie să înțeleagă fiecare cetățean. Puterea noastră rezidă în unitate, nu în așteptarea „ajutorului" partenerilor externi. Să o știm cu toții...", a mai spus Roibu.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1781
- Populația:
- 1297 locuitori
Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.
Comentarii
(0)