17 january 2020, 15:00 Moldovan reality views 3351
În Moldova vor avea loc evenimente dedicate aniversării a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei
17 january 2020, 15:00 Moldovan reality views 3351

În Moldova vor avea loc evenimente dedicate aniversării a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat prima ședință a grupului de lucru responsabil de organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, transmite Noi.md.

La întrevedere au participat Victor Gaiciuc, ministrul Apărării, Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, Serghei Mișin, consilier prezidențial pentru relații interetnice, și Alexei Petrovici, președintele Comitetului Național „Victoria".

În cadrul ședinței a fost discutat programul desfășurării, sub egida Președintelui țării, a unor acțiuni de amploare care vor avea loc cu acest prilej. Astfel, cu susținerea Guvernului Republicii Moldova, este planificată reconstrucția capitală a Complexului Memorial „Eternitate" din capitală. Totodată, va fi elaborat un registru al tuturor obiectivelor gloriei militare care necesită reabilitare.

De asemenea, la Parada jubiliară consacrată Victoriei, care va avea loc în Piața Roșie din Moscova, va participa și garda de onoare din Republica Moldova.

Amintim că, la invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Igor Dodon va participa personal la evenimentul festiv din capitala rusă. În continuarea dialogului, a fost examinat planul calendaristic al evenimentelor cu participarea ministerelor și a organizațiilor obștești. Este planificată organizarea de expoziții tematice, editarea de cărți, desfășurarea unui festival al filmului documentar și multe altele.

În context, șeful statului a adresat un apel către toți cetățenii țării, forțele politice și organizațiile obștești, indiferent de preferințele lor, să se unească pentru organizarea la 9 Mai, la Chișinău, a unui Marș comun al Victoriei, după care va avea loc un concert festiv și un grandios spectacol de focuri de artificii.

Source: noi.md

Keywords:

Ziua Victoriei

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
10556 locuitori

Parcani este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 64 km de Chișinău. Populaţia satului Parcani alcătuia 10 556 de oameni în anul 2000. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.