27 november 2019, 16:00 Moldovan reality views 3039
Angajații din Moldova vor putea depune plîngere anonimă împotriva angajatorului
27 november 2019, 16:00 Moldovan reality views 3039

Angajații din Moldova vor putea depune plîngere anonimă împotriva angajatorului

Pe 26 noiembrie, activistul civic Vitalie Sprîceană a anunțat despre apariția în Moldova a unei platforme online pentru reclamații anonime de încălcare a legislației muncii.

„Aici, angajații din orice ramură a economiei pot raporta în siguranță, confidențial despre încălcarea drepturilor la locul de muncă", a scris el pe pagina sa de Facebook.

Pe site-ul ida.md, oricine poate anunța despre încălcarea condițiilor de muncă, nerespectarea drepturilor lucrătorilor, hărțuire la locul de muncă sau agresiune. De asemenea, puteți raporta o neachitare la timp a salariului sau nerespectarea dreptului la zilele de odihnă. Toate reclamațiile sînt publicate pe site cu indicarea companiei care a încălcat drepturile salariatului.

Platforma ida.md a fost realizată de Platzforma, în colaborare cu organizația non-guvernamentală CADP, cu sprijin financiar al fondului FundAction.

Source: newsmaker.md

Keywords:

munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.