27 noiembrie 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 3091
Angajații din Moldova vor putea depune plîngere anonimă împotriva angajatorului
27 noiembrie 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 3091

Angajații din Moldova vor putea depune plîngere anonimă împotriva angajatorului

Pe 26 noiembrie, activistul civic Vitalie Sprîceană a anunțat despre apariția în Moldova a unei platforme online pentru reclamații anonime de încălcare a legislației muncii.

„Aici, angajații din orice ramură a economiei pot raporta în siguranță, confidențial despre încălcarea drepturilor la locul de muncă", a scris el pe pagina sa de Facebook.

Pe site-ul ida.md, oricine poate anunța despre încălcarea condițiilor de muncă, nerespectarea drepturilor lucrătorilor, hărțuire la locul de muncă sau agresiune. De asemenea, puteți raporta o neachitare la timp a salariului sau nerespectarea dreptului la zilele de odihnă. Toate reclamațiile sînt publicate pe site cu indicarea companiei care a încălcat drepturile salariatului.

Platforma ida.md a fost realizată de Platzforma, în colaborare cu organizația non-guvernamentală CADP, cu sprijin financiar al fondului FundAction.

Sursa: newsmaker.md

Cuvinte cheie:

munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.