22 september 2012, 11:25 Moldovan reality views 5927
22 september 2012, 11:25 Moldovan reality views 5927

Iurie Roșca va ajunge la CEDO

Fostul președinte al Partidului Popular Creștin Democrat Iurie Roșca este nemulțumit de felul în care este examinat cazul intentat la cererea lui împotriva spicherului Marian Lupu, prim-ministrului Vlad Filat și liderului liberalilor Mihai Ghimpu.

Amintim că Roșca acuză triumviratul de la guvernare de uzurparea puterii de stat și nu exclude că va depune o plîngere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Potrivit materialului publicat în ziarul Flux, Roșca consideră că examinarea acestui caz este tergiversată în mod intenționat și, cel mai probabil, el va pierde cazul.

Ziarul Flux remarcă că instanța sectorului Rîșcani al capitalei trebuie să ia o decizie în acest caz la 28 septembrie. Roșca a precizat că a fost nevoit să se adreseze în instanță șase luni în urmă, după ce Procuratura Generală a respins cererea de deschidere a dosarului împotriva celor trei lideri ai Alianței.

Politicianul a început procesul în iarna anului 2012, după o serie de proteste a Comitetului pentru Protecția Constituției și democrației împotriva actualei conduceri, pe care o acuză de uzurparea puterii de stat.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
1073 locuitori

Doltu este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1073 de oameni. Satul Doltu a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.