23 july 2019, 11:35 Moldovan reality views 2871
Ion Lazarenco Tiron va înota 30 de km pe Nistru pentru drepturile copilului
23 july 2019, 11:35 Moldovan reality views 2871

Ion Lazarenco Tiron va înota 30 de km pe Nistru pentru drepturile copilului

Candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace, Ion Lazarenco Tiron va înota 30 de km pe rîul Nistru pentru a sensibiliza publicul larg cu privire la importanța respectării drepturilor copilului.

Evenimentul va avea loc la 25 iulie, data creării Convenției ONU privind Drepturile Copilului, care este la cea de-a 30 aniversare.
Acțiunea este organizată de UNICEF, iar la eveniment vor participa, Ion Lazarenco Tiron, candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace, Reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova, Desiree Jongsma, Maia Banarescu, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului în Republica Moldova, precum și cei 130 de copii din întreaga țară care au format corul incluziv La La Play Voices, împreună cu dirijorul Andriano Marian.

Ion Lazarenco este printre puținii oameni de pe glob, care a reuși să traverseze înot din prima încercare cele 7 strîmtori, numite și provocări ale Oceanului: Canalul Mînecii, Strîmtoarea Gibraltar, Canalul de Nord, Canalul Catalina, Canalul Molokai, Canalul Tsugaru și Strîmtoarea Cook.

A fost declarat Omul Anului 2018 de către Asociația Mondială a Înotătorilor de Ape Deschise, iar la începutul anului curent a fost declarat candidat oficial al Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

Nistru , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1902
Populația:
5108 locuitori

Iargara este un oraş în raionul Leova, Republica Moldova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul râului Tigheci, oraşul Iargara este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 5108 locuitori. Localitatea Iargara a fost întemeiată în anul 1902, odată cu înfiinţarea staţiei de cale ferată pe traseul Basarabeasca-Prut.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.