27 june 2019, 16:05 Moldovan reality views 3438
Cine sînt noii membri ai cabinetului de miniștri al Moldovei? Partea a 8-a
27 june 2019, 16:05 Moldovan reality views 3438

Cine sînt noii membri ai cabinetului de miniștri al Moldovei? Partea a 8-a

În guvernul Sandu, fotoliul de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului l-a ocupat Georgeta Mincu. În anii de independență a Moldovei, este al 15-lea ministru al acestei ramuri.

Eminentă, activă, sportivă

Noul ministru conduce deocamdată un departament care întrunește trei ministere – al agriculturii, construcțiilor și dezvoltării regionale, și a mediului. Însă la prezentarea Georgetei Mincu colectivului șefa guvernului, Maia Sandu, a declarat, că în scurt timp va înainta parlamentului inițiativa de a despărți aceste structuri pe motiv că are prea multe competențe. Putem presupune că G. Mincu va conduce Ministerul Agriculturii, deoarece majoritatea programelor asupra cărora a muncit în cadrul diverselor proiecte internaționale țin anume de această ramură.

Deocamdată, să-i cunoaștem biografia, pentru a afla datorită căror calități premierul a ales anume această candidatură pentru funcția dată.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

ministru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
231 locuitori

Mălcăuţi este un sat din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Satul Mălcăuți a fost menționat documentar în anul 1640.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.