27 iunie 2019, 16:05 Realitatea moldovenească views 3416
Cine sînt noii membri ai cabinetului de miniștri al Moldovei? Partea a 8-a
27 iunie 2019, 16:05 Realitatea moldovenească views 3416

Cine sînt noii membri ai cabinetului de miniștri al Moldovei? Partea a 8-a

În guvernul Sandu, fotoliul de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului l-a ocupat Georgeta Mincu. În anii de independență a Moldovei, este al 15-lea ministru al acestei ramuri.

Eminentă, activă, sportivă

Noul ministru conduce deocamdată un departament care întrunește trei ministere – al agriculturii, construcțiilor și dezvoltării regionale, și a mediului. Însă la prezentarea Georgetei Mincu colectivului șefa guvernului, Maia Sandu, a declarat, că în scurt timp va înainta parlamentului inițiativa de a despărți aceste structuri pe motiv că are prea multe competențe. Putem presupune că G. Mincu va conduce Ministerul Agriculturii, deoarece majoritatea programelor asupra cărora a muncit în cadrul diverselor proiecte internaționale țin anume de această ramură.

Deocamdată, să-i cunoaștem biografia, pentru a afla datorită căror calități premierul a ales anume această candidatură pentru funcția dată.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1789
Populația:
19400 locuitori

Ceadîr-Lunga este un oraş în Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, pe cursul mediu al rîului Lunga, oraşul Ceadîr-Lunga este situat la o distanţă de 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 19401 locutori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1789.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.