27 may 2019, 12:20 Moldovan reality views 16604
Pregătirile pentru perioada de înflorire a celei mai periculoase plante
27 may 2019, 12:20 Moldovan reality views 16604

Pregătirile pentru perioada de înflorire a celei mai periculoase plante

Polenul ambroziei reprezintă cel mai puternic alergen, însă distrugerea acestei plante este aproape imposibilă.

Ambrozia se găsește în Moldova aproape peste tot. În ciuda reglementărilor adoptate de guvern pentru combaterea buruienii periculoase, aceasta continuă să crească și să înflorească, creînd probleme considerabile sănătății oamenilor.

În perioada de înflorire a plantei, inspectorii vor efectua controale amănunțite, iar zonele afectate de buruiene vor fi stropite cu pesticide. Iar pe suprafețele mai mari, planta va fi dezrădăcinată.

Cu toate acestea, este aproape imposibil de distrus complet această plantă, deoarece rădăcina sa ajunge pînă la o adîncime de patru metri. Mai mult decît atît, ambrzia este destul de rezistentă la substanțe chimice și crește cu mare viteză.

Potrivit medicilor alergologi, polenul ambroziei este cel mai puternic alergen. Lupta împotriva ambroziei a fost recunoscută în Moldova ca fiind o problemă de importanță națională. Proprietarii de teren care nu vor lupta cu ambrozia riscă o amendă consistentă.

Source: bloknot-moldova.md

Keywords:

Ambrozie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
1073 locuitori

Doltu este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1073 de oameni. Satul Doltu a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.