27 mai 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 16488
Pregătirile pentru perioada de înflorire a celei mai periculoase plante
27 mai 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 16488

Pregătirile pentru perioada de înflorire a celei mai periculoase plante

Polenul ambroziei reprezintă cel mai puternic alergen, însă distrugerea acestei plante este aproape imposibilă.

Ambrozia se găsește în Moldova aproape peste tot. În ciuda reglementărilor adoptate de guvern pentru combaterea buruienii periculoase, aceasta continuă să crească și să înflorească, creînd probleme considerabile sănătății oamenilor.

În perioada de înflorire a plantei, inspectorii vor efectua controale amănunțite, iar zonele afectate de buruiene vor fi stropite cu pesticide. Iar pe suprafețele mai mari, planta va fi dezrădăcinată.

Cu toate acestea, este aproape imposibil de distrus complet această plantă, deoarece rădăcina sa ajunge pînă la o adîncime de patru metri. Mai mult decît atît, ambrzia este destul de rezistentă la substanțe chimice și crește cu mare viteză.

Potrivit medicilor alergologi, polenul ambroziei este cel mai puternic alergen. Lupta împotriva ambroziei a fost recunoscută în Moldova ca fiind o problemă de importanță națională. Proprietarii de teren care nu vor lupta cu ambrozia riscă o amendă consistentă.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

Ambrozie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
2776 locuitori

Teţcani este un sat şi comună din raionul Briceni. Teţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Teţcani se află la o distanță de 27 km de oraşul Briceni şi la 260 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2776 de oameni. Prima atestare documentară a satului Teţcani datează din anul 1577.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.