16 august 2012, 10:20 Moldovan reality views 7756
16 august 2012, 10:20 Moldovan reality views 7756

Reguli aspre pentru agenţii rutieri


Foto: gardianul.md 

Cu doar o sută de lei în buzunar, să nu fumeze şi să nu mestece gumă! Aşa vrea şeful Poliţiei Rutiere să-şi vadă subalternii în timpul orelor de lucru. Serghei Diaconu a emis o dispoziţie, prin care le interzice poliţiştilor să vorbească la telefon şi să mănînce în timpul serviciului sau să oprească neîntemeiat şoferii. Unele din aceste interdicţii se regăsesc şi în Regulamentul Serviciului Patrulare Rutieră, aprobat încă în 2010.

Disciplina de serviciu e pe primul loc. Noul şef al Poliţiei Rutiere, Serghei Diaconu, are planuri ambiţioase în ce priveşte reformarea structurii pe care o conduce. El a semnat o dispoziţie, prin care le cere subaltenilor:

Indicaţii dure, dar pe măsură să fie îndeplinite, spun agenţii de circulaţie, unii dintre care nici n-au auzit de noua dispoziţie.

Atît şeful Direcţiei poliţie rutieră, cît şi ministrul de Interne, recunosc că o parte dintre regulile noi sunt de fapt mai vechi şi se regăsesc în Regulamentul Serviciului Patrulare Rutieră, aprobat încă în 2010. Dispoziţia nouă vine însă cu unele precizări de rigoare şi condiţii mai dure. Agenţii rutieri îşi continuă misiunile, două dintre care se desfăşoară intens pe străzile Chişinăului şi în raioane. Este vorba de operaţiunea "Alcool-Drog" şi de cea împotriva parcărilor neregulamentare.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
387 locuitori

Coşeni este un sat din cadrul comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 387 de oameni. Satul Coșeni a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.