13 may 2019, 15:30 Moldovan reality views 13723
Topul încrederii în politicieni. Cum s-au schimbat datele
13 may 2019, 15:30 Moldovan reality views 13723

Topul încrederii în politicieni. Cum s-au schimbat datele

Președintele Igor Dodon rămîne personalitatea politică care se bucură de cea mai mare încredere în rîndul cetățenilor, arată un sondaj de opinie făcut public astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Astfel, pentru Igor Dodon și-au exprimat susținerea 25,9 la sută dintre intervievați. Șeful statului este urmat în top de liderul PAS, Maia Sandu, cu o rată de încredere de 6,8%, și liderul PDM, Vlad Plahotniuc – cu 6,6%. Președintele platformei DA, Andrei Năstase, se bucură de un rating de încredere de 4,7%, iar conducătoarea PSRM, Zinaida Greceanîi - 4,6%. Datele sondajului mai arată că un nivel de încredere de 4 la sută are și controversatul om de afaceri Ilan Șor.

Nu au încredere în nici un politician 21,3 la sută dintre respondenți, iar 16% nu au știut ce să răspundă la această întrebare.

Sondajul a fost efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor, la începutul lunii mai, pe un eșantion de peste 1000 reprezentați din majoritatea satelor și orașelor din Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

politicieni , top

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2171 locuitori

Zîmbreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîmbreni și Găureni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Ialoveni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Zîmbreni a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.