|
Cumpărătorii de pe canapea, în căutare de noi poziții
În ultimul timp, comerțul online prinde rotații. Dacă acum zece ani multă lumea era sceptică față de platformele de comerț online, iar în unele țări slab dezvoltate despre acestea în general nu se știa, acum situația s-a schimbat radical. Pe an ce trece, în diferite țări ale lumii crește numărul cumpărătorilor care au încredere în magazinele virtuale.
În pas cu progresul
În multe state, platformele online au devenit parte integrantă a economiei. Experții spun că indicatorii numărului de operații comerciale virtuale cresc rapid, ceea ce nu poate să nu influențeze economia mondială. Se așteaptă ca spre finele anlui 2019 volumul mondial al vînzărilor online să ajungă la $2 trilioane, iar spre finele lui 2020, cifra de afaceri a celei mai mari piețe electronice - cea pacific-asiatică - va atinge, conform calculelor, $2,5-2,7 trilioane.
Recordul în comerțul online, conform totalurilor anului 2018, este deținut de China, unde volumul vînzărilor se apropie de 50%, iar cifra de afaceri este de cca $900 miliarde. Pe locul doi în acest rating se află țările Americii de Nord, cu un volum de peste $420 mlrd. În Europa, s-au evidențiat trei lideri ai comerțului electronic – Marea Britanie, Germania și Franța, care dețin 81,5% din totalitatea vînzărilor online. Anumite succese au obținut: Canada, Japonia, Coreea, Brazilia și Rusia. În România internet-comerțul deține doar 11%, iar în Republica Moldova - și mai puțin. Deocamdată nu avem o statistică oficială a populației care face cumpărături în fața computerului. Însă cetățenii Moldovei tot mai des apelează la comerțul virtual.
Din spusele lui Vitalie Tarlev, secretar de stat al Ministerului economiei și infrastructurii, din 2004, în Republica Moldova comerțul electronic este reglementat de Legea nr. 284 din 22.07.2004 "Privind comerțul electronic". În 2017 aceasta a fost actualizată în conformitate cu angajamentele prevăzute de Acordul de asociere cu UE și cel de liber schimb.
"În 2017 a fost elaborat programul de acțiuni, care prevedea măsurile de excludere a unui șir de restricții. Pentru aceasta au fost preconizați trei ani. Guvernul, mediul de afaceri, societatea însăși este interesată de dezvoltarea comerțului electronic în RM. Este vorba despre legalizarea operațiilor, despre confortul utilizatorului final și despre promovarea activității economice, a businessului", a menționat Vitalie Tarlev.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
- Как производство крем-меда спасло глухую деревню (+Фото)
- Разлом Сан-Андреас (Видео)
- Правда о тебе
- Все говорят, что перекись полезна, но вот чего они не говорят
- Малахитовая шкатулка, или история самоцвета Хозяйки Медной горы (+Фото)
- Выпейте эту смесь перед сном, и Вы удалите из организма все, что съели в течение дня!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1911
- Populația:
- 275 locuitori
Zarojeni este un sat din cadrul comunei Gura Căinarului, raionul FloreştiSatul Zarojeni este situat la distanța de 16 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 275 de oameni. Satul Zarojeni a fost întemeiat în anul 1911.
Comments
(0)