22 june 2012, 10:03 Moldovan reality views 3565
22 june 2012, 10:03 Moldovan reality views 3565

Voronin: Şleahtiţchi a creat condiţii pentru fraudarea examenelor de bacalaureat

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, îl acuză pe ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, că ar fi creat condiţii pentru fraudarea examenelor de bacalaureat.

”Şleahtiţchi a fost prins cu mită pe cînd era prorector la Universitatea din Bălţi. E normal că ştie mecanismele. Ei singuri au creat condiţii pentru ca părinţii să dea bani”, a declarat Vladimir Voronin.

El consideră că, la anul viitor, situaţia se va înrăutăţi. ”Să vedeţi la anul ce va fi. Ce sistem de mituire o să fie. Ei au pus condiţii draconice la examene. Asta ce, e teză de doctor? Pentru ce să ne batem joc de copii?”, a remarcat liderul comunist.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei neagă acuzaţiile aduse. ”Este o declaraţie politică aberantă. Nu mă pot lansa să o comentez”, a spus Şhleahtiţchi.

De menţionat că opt preşedinţi ai Centrelor de BAC au fost demişi din funcţii, iar cîteva zeci de profesori sînt cercetaţi pentru că ar fi rezolvat şi transmis testele elevilor prin reţelele de socializare. Totodată, 47 de lucrări ale elevilor au fost anulate.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
5960 locuitori

Slobozia Mare este un sat și comună din raionul Cahul. Slobozia Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5960 de oameni. Satul Slobozia Mare a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.