14 june 2012, 11:05 Moldovan reality views 7340
14 june 2012, 11:05 Moldovan reality views 7340

Episcopul Marсhel: În Republica Moldova trebuie să alegi - sau frica de Dumnezeu sau de guvernare

În Republica Moldova astăzi trebuie să alegi - sau să-ți fie frică de Dumnezeu sau de guvernare. Acest lucru l-a declarat în interviul acordat ziarului "Puls" Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel, care a remarcat faptul că Biserica nu a găsit susținere la Marian Lupu în contracararea Legii cu privire la asigurarea egalității de șanse, iar mitropolitul Vladimir este influenţat de clerici loiali prim-ministrului Vladimir Filat, relatează MOLDNEWS.

"Să spun că nu am frică, nu ar fi adevărat, mai ales după avertismente repetate. Iar după raidurile din biserici, am realizat că cei de la putere  sînt gata să facă orice numai pentru a-mi închide gura. Dar în acest caz, trebuie de ales: sau să-ți fie frică de Dumnezeu sau de autorităţi. Am  ales să  slujesc biserică, poporul, iar datoria mea - de a aduce adevărul, cuvîntul lui Dumnezeu poporului. Adevărul bisericesc spune că homosexualitatea este un păcat mare şi un pericol pentru societate. Voi spune acest lucru, deoarece nu vreau să fiu doar o asemănare a preotului, vreau să fiu un preot adevărat, "- a spus episcopul.

În acelaşi timp, el a respins afirmaţia că urmărește scopuri politice.

"Referitor la discuțiile că ași urmări alte scopuri, decît menţinerea purităţii morale în societate, apoi sînt doar declaraţii iresponsabile"- a spus el.

Preotul a subliniat că "adevărul este acesta: eu apăr puritatea morală în societate şi voi încerca ca păcatul promovat de homosexuali să fie localizat, şi nu invers, reclamat. Zvonurile că ași vrea pe cineva să înlocuiesc sînt neîntemeiate".

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.