07 august 2011, 17:14 Moldovan reality views 4695
07 august 2011, 17:14 Moldovan reality views 4695

Rezultatele bacalaureatului au demonstrat incompetenţa reprezentanţilor sistemului educaţional din Republica Moldova

Notele joase, lucrările anulate ca urmare a copiatului, fraudele comise de elevi şi profesori confirmă incompetenţa reprezentanţilor sistemului educaţional existent în RM. La această concluzie a ajuns lectorul Universităţii Pedagogice de Stat "Ion Creanga", Andrei Munteanu. Potrivit lui, sistemul educaţional ar trebui să se detaşeze de formele învechite de predare şi să se axeze, în mod special, pe încurajarea elevilor. “BAC-ul ar trebui să-i încurajeze pe copii să înveţe. Atunci cînd educaţia este joasă, evaluarea nu poate fi înaltă”, a precizat el. Potrivit lectorului, materia examenului a fost depăşită şi încărcată cu materie inutilă. „Sigur că lenea, indiferenţa şi lipsa totală de curiozitate sînt principalele cauze ale rezultatelor de acum. Dar sistemul, aşa cum este, nu face decît să provoace aceste lucruri. Ca dovadă, au picat elevi cu medii de 9 si 10, iar nota cea mai frecventă a fost 7”, a spus el.

După părerea lui Munteanu, ministerul ar trebui să nu afişeze rezultatele public, ci să elaboreze o metodă specială prin care acestea ar fi obţinute de fiecare elev în mod individual. „Nu se merită comentarea rezultatelor într-o manieră arogantă, acest lucru exercită o presiune psihologică asupra copilului”, a spus lectorul. Anul acesta, cei peste 31 000 de candidaţi au scris în cadrul sesiunii de BAC aproximativ 143 000 de lucrări. Numărul notelor maxime în 2011 a scăzut de două ori faţă de anii precedenţi. Cea mai frecventă notă a devenit ”7”, care a acumulat 33 % din totalul notelor.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.